► Jacobuswandeling

Elk jaar op 25 juli organiseren we de Camino in de Kempen, samen met vrijwilligers van de Jacobushoeve en het Nederlands Genootschap van St. Jacob (afdeling Zuidoost Brabant). Deze mini-camino is bedoeld voor iedereen, maar het gros van de deelnemers zijn toch pelgrims (in spe). Afgelopen jaar kwamen er ruim 170 mensen op af.
De start is op de pelgrimshoeve. De wandeling bestaat naar keuze uit een of twee lussen van acht kilometer door de mooie natuur rond Vessem. Tussendoor wordt op Kafarnaüm de lunch gebruikt.

De tweede tocht eindigt bij het Cruz de Ferro op de Jacobushoeve. Daar krijgt iedere deelnemer een speciaal die dag gebakken Jacobusbrood.

De Camino in de Kempen wordt dit jaar alweer voor de elfde keer gehouden. Het belangrijkste van deze dag is dat we gezellig wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Ook plaatselijke bezienswaardigheden spelen een rol tijdens het lopen.

Op 25 juli gaan de deelnemers vanaf 09:00 uur groepsgewijs van start bij Kafarnaüm (Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem). Er wordt gelopen in groepen van tien tot vijftien personen. De leiding van de groep berust bij een Santiago-veteraan of veterane.

Inschrijven voor de tocht kan tot 18 juli.

Informatie via:  jacobuswandelingvessem@gmail.com

Voor inschrijven ga naar ‘Aanmeldformulieren’ in de menubalk.