► Voorzieningen

De Pelgrimshoeve is gevestigd in een typische langgevelboerderij. In Brabant zeggen ze: Aachterum is’t kermis. Daarmee bedoelen ze dat de voordeur alleen bedoeld is voor de dokter en de pastoor. Iedereen komt gewoon door de achterdeur binnen.

De hoeve heeft een grote tuin die helemaal door bomen omgeven is. De rest van de wereld wordt aan het oog onttrokken. Twee terrassen bieden de gelegenheid om buiten te rusten.

Voor pelgrims is er een grote eet- en zitkamer beschikbaar. Aan de hoeve is ook een stiltekamer gebouwd. Daar mag u ook gebruik van maken.

Foto impressie van de pelgrimshoeve

Als u ’s avonds mee wilt eten, dan kan dat als u dat van tevoren even aangeeft. Het ontbijt is sowieso inbegrepen. Een lunchpakket is ook mogelijk.

De Pelgrimshoeve beschikt over eenvoudige maar nette één- en tweepersoons kamers op de bovenverdieping. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Alle kamers hebben wel een wastafel. Voor de gasten zijn lakens, dekens, kussens, handdoeken en een washandje beschikbaar. Het gebruik van een eigen slaapzak wordt op prijs gesteld. Gasten kunnen niet zelf koken en kunnen niet zelf gebruik maken van wasmachine en wasdroger. Indien nodig en in overleg doet het gastpaar de was voor u.

Eén van de bijgebouwen op het terrein doet dienst als afsluitbare fietsenstalling.

De diverse vertrekken kunnen ook gebruikt worden voor vergaderingen of bijeenkomsten voor organisaties die aan het pelgrimswezen gelieerd zijn.

Meer over de tuin.

Lees verder

Een labyrint is geen doolhof. Wat wel?

Lees verder