Gezocht: coördinator voor de werkgroep Public Relations

Pelgrimshoeve Kafarnaüm profileert zich als een plek waar mensen tot innerlijke rust kunnen komen. In een boerderij in de dorpskern dragen meer dan honderd vrijwilligers zorg voor o.a.

 • De voorlichting aan mensen die naar Santiago of Rome willen lopen of fietsen;
 • Onderdak voor degenen die daadwerkelijk onderweg zijn;
 • Diverse activiteiten op spiritueel terrein (pelgrimeren op je levenspad);
 • Het project Pelgrimeren voor de Jeugd, waarbij de groepen 8 van bijna alle basisscholen in de Kempen naar Vessem lopen en daar een speciaal programma rond levensoriëntatie ontvangen.

De werkgroep PR

De werkgroep PR zorgt voor de gewenste uitstraling naar buiten door een eerlijke, open, vriendelijke, respectvolle en uitnodigende berichtgeving met oog voor de sfeer op de pelgrimshoeve.

Deze werkgroep bestaat uit drie zelfstandig functionerende onderdelen:

 • Publicaties,
 • Website & Facebook,
 • Nieuwsbrief.

Coördinator

De coördinator stuurt deze werkgroep aan en verzorgt ook zelf publicaties. Zesmaal per jaar is de coördinator aanwezig tijdens een vergadering met de coördinatoren van de overige werkgroepen.

We zoeken iemand die

 • Prettig om kan gaan met andere mensen;
 • Affiniteit heeft met taal en berichtgeving.

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan aub een mailtje naar

info@pelgrimshoevekafarnaum.nl

Meditatieochtend met als thema ‘Een pelgrimage naar je hart’.

In navolging van de workshop ‘op weg naar een spiritualiteit die geworteld is in onszelf’ zal in het najaar een meditatieochtend georganiseerd worden op de Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. De exacte datum volgt nog.

Inleiding:    Cees Maas.

Meditatie: Hetty Oerlemans van Holthoon.

Pelgrimeren staat in het algemeen voor reizen naar een heilige plaats. We gaan een avontuur van stilte en bezinning aan, waar we ons bewust kunnen worden van de heilige plaats in ons eigen hart en de antwoorden die daar geborgen zitten.

De stilte opzoeken, even geen drukte om je heen, geen prikkels en hectiek van buitenaf. Een moment van rust en ontspanning.

Vanuit dit moment van rust is het mogelijk je geest zo te ontspannen dat onnodige gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Je denken komt volledig tot rust. Er komt ruimte vrij die je in staat stelt goed naar je eigen ziel en hart te luisteren en langzamerhand op het spoor te komen van je eigen authenticiteit.

Indien gewenst kan er een vervolg-reeks plaatsvinden. Informatie hierover na de meditatie.

De kosten voor deze ochtend zijn 9,50 euro.

Aanmelden kan via: bestuur@pelgrimshoevekafarnaum.nl  onder opgave van Naam en telefoonnummer

Indien je meer informatie wilt kun je bellen naar:
Hetty Holthoon, tel.06-51510609 of www.helianthus-counseling.nl

Wandelweekend Kafarnaüm 21 en 22 april

Pelgrimshoeve Kafarnaüm organiseert twee keer per jaar het wandelweekend ‘Pelgrimeren in de Kempen’ met overnachting op de Pelgrimshoeve in Vessem. Het eerstvolgende weekend is 21 en 22 april. Het is een wandelweekend met afstanden van ong. 20 km op zaterdag en 15 km op zondag.

Het weekend start op zaterdag om 10:00 uur, vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar! Op zondag rond 16:00 uur eindigt het weekend.

We lopen in de Kempen, delen van het Pelgrimspad, de Via Monastica e/o andere paden. Op zaterdagavond maken we ’t ons gezellig rond de houtkachel op de hoeve en kunnen we onze pelgrims- of andere verhalen met elkaar delen.

Kosten van dit weekend zijn € 60,- (incl. diner, overnachting, ontbijt, lunchpakket op zondag). Op zaterdag a.u.b. zelf een lunch meenemen.
Opgeven voor dit weekend kun je via deze website, klik op ‘Aanmeldformulieren’ boven in de menubalk, optie Wandelweekend.

Rabobank Clubactie

De Rabobank  heeft goedkeuring gegeven aan Pelgrimshoeve Kafarnaüm kregen voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank De Kempen. Bij deze actie stelt de Rabobank een bedrag beschikbaar, dat naar aanleiding van het aantal stemmen van de leden van de Rabobank de Kempen verdeeld wordt onder de ingeschreven verenigingen/stichtingen.

Leden van deze bank ontvangen bij de start van de stemperiode een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van donderdag 5 april t/m maandag 30 april mogen zij via een speciale site hun vijf stemmen uitbrengen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen bepalen de hoogte van de bijdrage voor uw club. Elke stem telt.

Als U lid bent van Rabobank de Kempen en mee mag stemmen zou U dan aan ons willen denken?

Pelgrimeren voor de jeugd zoekt wandelaars.

Eén van de werkgroepen van de pelgrimshoeve is ‘Pelgrimeren voor de Jeugd’. Door uitbreiding van het aantal scholen dat meedoet en omdat gelopen wordt met kleine groepjes, is de werkgroep op zoek naar een uitbreiding van het aantal begeleiders/wandelaars.

Al tien jaar pelgrimeert de werkgroep Pelgrimeren voor de jeugd met 8e jaars leerlingen van basisscholen uit de Kempen en soms ook met leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Tijdens de wandeling van zo’n 10 tot 13 km lopen we in kleine groepjes van de eigen school naar Pelgrimshoeve Kafarnaüm. Tijdens deze wandeling proberen we op een geheel natuurlijke wijze in gesprek te raken met elkaar. We hebben het over de omgeving en de natuur. We vragen vaak naar hun thuissituatie en vertellen wat van ons zelf. Uiteraard komt het pelgrimeren aan bod en wat dat voor een raakpunten heeft met ons leven en dat van de leerlingen, maar vooral is het lekker wandelen en genieten van een dagje buiten de school.

In Vessem wordt het wat serieuzer. Rond de middag zijn we in de Pelgrimshoeve. Hier wordt geluncht. Daarna komen een video over een stukje Camino, het bekijken van de slaapkamertjes voor passerende pelgrims en het labyrint aan de orde, maar natuurlijk ook even rennen in de tuin en verstoppertje spelen. De begeleiders zitten dan even lekker aan de koffie. De dag besluiten we met een wens en een kaars als lichtpuntje op het pad van de toekomst. Daarna gaan we naar de Jacobushoeve en onder leiding van de dagcoördinator denken we, bij het Cruz de Ferro, even aan belangrijke zaken die de leerlingen bezig houden. Dat kan het verlies zijn van een dierbaar familielid of huisdier, maar soms is het de wens voor wereldvrede of dichterbij voor een eigen goede toekomst. We bezoeken het stiltecentrum waar we even stil zijn waarna de kinderen door ouders worden opgehaald.

Meer informatie over de werkgroep Pelgrimeren voor de jeugd vind je hier.

De werkgroep heeft gelukkig al heel wat begeleiders, maar uitbreiding is ook van harte welkom.

Dus:

 • Vind je het leuk om met jeugd te wandelen en te praten over hun toekomst?
 • Kun je tijd vrijmaken om dit, met hen, tijdens een schooldag te doen?
 • Wil je genieten van de natuur?
 • Heb je vooral tijd in het voorjaar?
 • Wil je in de planning soms je naam bij een wandeling zetten?

Dan bieden wij:

 • Begeleiding tijdens de eerste keren dat je meeloopt.
 • Betaling van je kilometers, van en naar de betreffende school
 • Een geweldige dag en een ontspannen sfeer en je wordt ook nog teruggebracht naar het vertrekpunt.
 • Meestal mooi weer.
 • Een vriendelijke ontvangst bij Kafarnaüm met koffie.
 • Een mogelijkheid om over je gelopen reis naar Santiago te praten of als je nog niet naar Santiago bent gegaan, of niet van plan bent te gaan, er iets over te horen.

Spreekt dit jou aan of wil je er wat meer informatie over stuur ons dan een mailtje: pelgrimerenvoordejeugd@pelgrimshoevekafarnaum.nl

Verhuizing Broeder Fons

Bijna iedereen die in Kafarnaum overnacht heeft is bekend met Broeder Fons. Hij is de grondlegger van de Pelgrimshoeve en tot op heden bijna dagelijks betrokken bij de het reilen en zeilen van de hoeve. Voor velen zijn wegzendingen een bijzondere herinnering aan hun pelgrimstocht.

Broeder Fons gaat helaas stoppen met zijn actieve rol en zijn wegzendingen. Begin februari verhuist hij naar Eindhoven. Voor hem is dat een afsluiting van zijn directe betrokkenheid bij de Pelgrimshoeve, maar hij hoopt nog wel geregeld langs te komen en velen hopen dat met hem. Voor ons zal hij altijd in beeld blijven.

In het najaar zal de Pelgrimshoeve officieel afscheid nemen van broeder Fons.

Voorbereidingsweekenden

Andere mensen ontmoeten die ook van plan zijn naar Santiago of andere pelgrimsplaatsen te gaan.

Tijdens een afwisselend programma ter voorbereiding op je pelgrimstocht komen daarnaast ook veel praktische zaken aan de orde en er wordt aandacht besteed aan de geestelijke en mentale voorbereiding.
Het weekend wordt begeleid door twee ervaren vrijwilligers en duurt van vrijdag 16.00 u. tot zaterdag 16.00 u
Kosten zijn € 60 (overnachting en maaltijden)

Voor meer informatie, klik hier

Data 2018:
12/13 januari,  19/20 januari,  26/27 januari, 16/17 februari,  2/3   maart, 9/10 maart en 26/27 oktober

Opgeven kan via  “Aanmeldformulieren” in de menubalk.