Wandelweekend

Het wandelweekend ‘Pelgrimeren in de Kempen’ met overnachting op de Pelgrimshoeve in Vessem wordt én keer in het voorjaar en één keer in het najaar aangeboden. Het kan ook op aanvraag voor groepen georganiseerd worden.

Het is een wandelweekend met afstanden van ong. 20 km op zaterdag en 15 km op zondag. Het weekend start op zaterdag om 10:00 uur; vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar! Op zondag rond 16:00 uur eindigt het weekend.

We lopen in de Kempen, delen van het Pelgrimspad, de Via Monastica e/o andere paden. Op zaterdagavond maken we ’t ons gezellig rond de houtkachel op de hoeve en kunnen we onze pelgrims- of andere verhalen met elkaar delen.
Dit weekend kost € 70,- (incl. diner, overnachting, ontbijt, lunchpakket op zondag). Op zaterdag aub zelf een lunch meenemen.
Opgave voor dit weekend via ‘Aanmeldformulieren‘ op de menubalk, optie ‘Wandelweekend’.

Fiets 3-daagse

20 t/m 22 september a.s. vindt het eerstvolgende fiets 3-daagse plaats vanuit Pelgrimshoeve Kafarnaüm. Deze 3-daagse is bedoeld voor mensen die plannen hebben om een pelgrimstocht per fiets te gaan maken.

De 3-daagse start vrijdags om 09.30 uur op de pelgrimshoeve en eindigt zondags om ongeveer 16.00 uur.
Je neemt deel met je eigen fiets en de bepakking die je mee wilt nemen op je pelgrimstocht. Er zijn fietsers die onderweg willen kamperen en er zijn ook mensen die gebruik willen maken van andere slaapgelegenheden. Daarom hebben we ook twee mogelijkheden om te overnachten op de pelgrimshoeve. Dit kan binnen in de hoeve en buiten in je eigen tentje. Zo kun je alles al een keer uitproberen.

De 3-daagse wordt begeleid door twee (fiets)pelgrims die ervaring hebben met kamperen, slapen in B&B’s, herbergen en refugio’s. We hebben op de avonden speciale aandacht voor o.a. de bagage, de kampeeruitrusting, de training, veiligheid, GPS, de kosten, het thuisfront, routes, kleding, enzovoorts.
De afstanden zijn: dag 1: 55 km, dag 2: 85 km, dag 3: 65 km. Het tempo wordt afgestemd met de groep.
De kosten bedragen € 120- p.p. Dit is inclusief twee overnachtingen met ontbijt, drie lunchpakketten, tweemaal een warme maaltijd en koffie of thee op de hoeve.
Er kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen.

Aanmelden voor deelname en overnachting via tabje: ‘Aanmeldformulieren’ in de menubalk

Voor vragen, mail naar toinemartens1949@gmail.com