Terugkomweekend

Terugkomweekendend

Voor mensen die teruggekeerd zijn van een camino kan het lastig zijn weer terug te keren in het normale eigen leven. Natuurlijk heb je prachtige verhalen en foto’s, maar het blijft vaak lastig het gevoel en de sfeer van de camino thuis over te brengen. Wat is er dan mooier dan nog een keer naar Vessem gaan om je ervaringen te delen met andere pelgrims die ook net terug gekomen zijn!

De opzet van het programma lijkt veel op die van het voorbereidingsweekend. In dit weekend ligt de nadruk echter meer op het delen van de opgedane ervaring en wat dat met u gedaan heeft.

Programma
Vrijdag vanaf 15.30 uur ontvangst met koffie en thee.

16:00 uur: start van het programma onder leiding van twee ervaren vrijwilligers met een kennismakingsronde. Daarna volgt een afwisselend programma met mooie teksten, bezinningsmomenten, korte presentaties, maar vooral veel uitwisseling. Kaartjes met uitdagende vragen nodigen u uit om wellicht net wat dieper op uw ervaringen in te gaan dan u tot dusver gedaan heeft. Wat heeft de pelgrimstocht echt voor u betekend? Dit programma wordt onderbroken door een warme maaltijd.

’s Avonds praten we gezellig nog even na (of door) met een hapje en een drankje.

De zaterdagochtend begint weer met een stiltewandeling van ongeveer een uur. Daarna volgt het ontbijt.
Het voormiddagprogramma staat, mogelijk ook weer aan de hand van themakaartjes, in het teken van weer andere aspecten van de tocht.

Na de lunch kunt u in de pauze op eigen gelegenheid iets doen waar u op dat moment zin in heeft: zich even terugtrekken in de tuin, het labyrint lopen, de Jacobushoeve bezoeken, et cetera.

’s Middags bespreken we de punten die nog zijn blijven liggen. En tegen 16:00 uur ronden we het weekend af met een korte evaluatie.

Kosten

De kosten van het weekend bedragen € 70,-. Dit is exclusief de genuttigde drankjes in de avond. Daarvoor rekenen we een kleine vergoeding.

Geplande data

2019
15-16 november
29-30 november

Aanmelden via ‘Aanmeldformulieren’ op de menubalk.
Als er plaats is in het weekend van uw wens, krijgt u daarvan een bevestiging.

Voorbereidingsweekenden

Deze maand begint de Pelgrimshoeve wederom met voorbereidingsweekenden voor mensen die het plan hebben om een pelgrimstocht te beginnen. De weekenden worden verzorgd door ervaren coaches die zelf op pelgrimstocht geweest zijn. Zij laten u kennis maken met de vele facetten van zo’n tocht en wordt er een fundament gelegd om uw tocht de diepgang te geven die hem zo speciaal maakt. Deze weekenden duren een etmaal, van vrijdag- tot zaterdagmiddag. Overnachting is op de pelgrimshoeve.

Hoe werkt het allemaal en wat mag u verwachten?

Programma
U wordt vanaf 15.30 uur verwacht op de Pelgrimshoeve. Kom op z’n Brabants, achterom. De koffie en thee staan klaar. We beginnen vrijdagmiddag om 16.00 uur met een uitgebreide kennismakingsronde, waarbij ieder zijn of haar plannen kan toelichten. Daarna hebben we een moment van bezinning. Dan maken we o.a. een start met ons estafetteverhaal. Na de warme maaltijd is er tijd voor de praktische informatie over wandel- en fietsroutes en de diverse routeboekjes. De rest van de avond wordt besteed aan de presentatie van een pelgrimstocht, waarna er nagepraat kan worden met een glaasje.

Zaterdagochtend staan we vroeg op en maken we eerst een wandeling van ongeveer een uur. Deze eindigt in het Stiltecentrum. Daarna ontbijten we. In de ochtend hebben we het over een aantal praktische zaken. Bijvoorbeeld: Wat neem ik mee als wandelaar of fietser, en wat kan ik thuis laten? (Alles wat je thuis laat, is meegenomen!). Hoeveel gewicht is aanbevolen? Waar kun je slapen en eten onderweg? Wat kost het allemaal? Hoe gaat het met de thuisblijvers? Enzovoorts.

Aan het eind van de ochtend hebben we weer een bezinningsmoment, nu aan de hand van kaartjes met vragen over de tocht. Na de lunch is er in de pauze gelegenheid om de tuin in te gaan of in het labyrint te lopen. Ook kun je dan de Jacobushoeve bezoeken, of het informatiecentrum van het Genootschap (als het geopend is). We bespreken ’s middags de punten door die nog resten en kijken gezamenlijk naar een documentaire of film over de Camino. Na de evaluatie en een luchtig moment, sluiten we het weekend om 16.00 uur af.

Kosten
De kosten van het pelgrimsweekend bedragen € 70. Dit is exclusief de genuttigde drankjes in de avond. Daarvoor rekenen we een kleine vergoeding.

Geplande data
2019
25-26 oktober

2020
10-11 januari
24-25 januari
7-8 februari
14-15 februari
6-7 maart

Aanmelden
Via tabje ‘Aanmeldformulieren’ in de menubalk

Bij aanmelding is automatisch ook een kamer gereserveerd. Als er plaats is in een van de weekenden van uw voorkeur, krijgt u daarvan een bevestiging.