Fiets en Wandelbeurs

Op 1, 2 en 3 maart vindt de jaarlijkse ‘Fiets en Wandelbeurs‘ plaats in het Jaarbeursgebouw in Utrecht. Dit jaar is ook Pelgrimshoeve Kafarnaüm met een stand aanwezig. Je vindt ons in het pelgrimspaviljoen.

Voorbereidings-, fiets- en wandelweekenden

Ook in februari organiseert Pelgrimshoeve Kafarnaüm diverse voorbereidingsweekenden voor ieder die plannen heeft dit jaar te gaan pelgrimeren. Daarnaast is er in april een fietsweekend en een wandelweekend. Zie de activiteitenkalender voor de exacte data.

Op de meeste weekeinden is nog plaats, inschrijvingen zijn welkom!

Ontmoetingsdagen Bedevaartgangers

De Pelgrimshoeve was op 12 januari aanwezig in Amersfoort op de Dag van de VNB (Vereniging van Nederlandse Bedevaartreizen). Voor deze gelegenheid hebben we een aanbod ontwikkeld voor twee verschillende ontmoetingsdagen voor bedevaartgangers op de Hoeve. Twee dagen waarin we als pelgrim een reis naar binnen gaan maken, elkaar daarbij ontmoeten en kennismaken met de Pelgrimshoeve.
Op 21 februari zullen we een dag verzorgen rond het thema  ‘Het mysterie van het Pelgrimsgeluk’.
Op 7 maart staat de ontmoetingsdag in het teken van ‘Beeld, Woord en Meedoen, een weg naar binnen die naar buiten verbondenheid laat beleven’.

De interne agenda is verplaatst

De interne agenda voor de gastheer/gastvrouw is verplaatst.

Deze is nu bereikbaar onder het kopje Kafarnaüm info

Een pelgrimage naar je hart

Op vrijdag 8 februari 2019 organiseert Kafarnaüm een bezinningsochtend met als titel:
Een pelgrimage naar je hart – Een ochtend van ontmoeting, bezinning en meditatie

Pelgrimeren staat over het algemeen voor het reizen naar een heilige plaats. Vandaag gaan we een avontuur van stilte en bezinning aan, waarin we ons bewust kunnen worden van de heilige plaats in ons eigen hart en de antwoorden die altijd daar geborgen zitten. De stilte opzoeken, even geen drukte om je heen, geen prikkels en hectiek van buitenaf.
Een moment van rust en ontspanning. Vanuit dit moment van rust is het mogelijk je geest zo te ontspannen dat onnodige gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Je denken komt volledig tot rust. Er komt ruimte vrij die je in staat stelt goed naar je eigen ziel en hart te luisteren en langzamerhand op het spoor te komen van je eigen authenticiteit. Deze vrijdagochtend is het thema Stilte.
Verschillende thema’s komen aan bod, bij voldoende belangstelling, in een volgende reeks. Thema’s zoals verbondenheid, spanning en stress, twijfel, positieve en negatieve gedachten, loslaten, geven en ontvangen.

Inleiding: Cees Maas
Meditatie: Hetty Oerlemans van Holthoon

Ontvangst: 9.45
Inleiding en meditatie 10.00 – 12.00
Bijdrage: €9,50 pp

Als je meer informatie wilt hebben of jezelf wilt aanmelden mail of bel naar
Pelgrimshoeve Kafarnaüm Vessem: 0497- 591207 mail: info@pelgrimshoevekafarnaum.nl
of
Helianthus Counseling Hoogeloon: 06- 51510609 mail: holthoonhjl@gmail.com