Pelgrimeren voor de jeugd zoekt wandelaars.

Eén van de werkgroepen van de pelgrimshoeve is ‘Pelgrimeren voor de Jeugd’. Door uitbreiding van het aantal scholen dat meedoet en omdat gelopen wordt met kleine groepjes, is de werkgroep op zoek naar een uitbreiding van het aantal begeleiders/wandelaars.

Al tien jaar pelgrimeert de werkgroep Pelgrimeren voor de jeugd met 8e jaars leerlingen van basisscholen uit de Kempen en soms ook met leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Tijdens de wandeling van zo’n 10 tot 13 km lopen we in kleine groepjes van de eigen school naar Pelgrimshoeve Kafarnaüm. Tijdens deze wandeling proberen we op een geheel natuurlijke wijze in gesprek te raken met elkaar. We hebben het over de omgeving en de natuur. We vragen vaak naar hun thuissituatie en vertellen wat van ons zelf. Uiteraard komt het pelgrimeren aan bod en wat dat voor een raakpunten heeft met ons leven en dat van de leerlingen, maar vooral is het lekker wandelen en genieten van een dagje buiten de school.

In Vessem wordt het wat serieuzer. Rond de middag zijn we in de Pelgrimshoeve. Hier wordt geluncht. Daarna komen een video over een stukje Camino, het bekijken van de slaapkamertjes voor passerende pelgrims en het labyrint aan de orde, maar natuurlijk ook even rennen in de tuin en verstoppertje spelen. De begeleiders zitten dan even lekker aan de koffie. De dag besluiten we met een wens en een kaars als lichtpuntje op het pad van de toekomst. Daarna gaan we naar de Jacobushoeve en onder leiding van de dagcoördinator denken we, bij het Cruz de Ferro, even aan belangrijke zaken die de leerlingen bezig houden. Dat kan het verlies zijn van een dierbaar familielid of huisdier, maar soms is het de wens voor wereldvrede of dichterbij voor een eigen goede toekomst. We bezoeken het stiltecentrum waar we even stil zijn waarna de kinderen door ouders worden opgehaald.

Meer informatie over de werkgroep Pelgrimeren voor de jeugd vind je hier.

De werkgroep heeft gelukkig al heel wat begeleiders, maar uitbreiding is ook van harte welkom.

Dus:

 • Vind je het leuk om met jeugd te wandelen en te praten over hun toekomst?
 • Kun je tijd vrijmaken om dit, met hen, tijdens een schooldag te doen?
 • Wil je genieten van de natuur?
 • Heb je vooral tijd in het voorjaar?
 • Wil je in de planning soms je naam bij een wandeling zetten?

Dan bieden wij:

 • Begeleiding tijdens de eerste keren dat je meeloopt.
 • Betaling van je kilometers, van en naar de betreffende school
 • Een geweldige dag en een ontspannen sfeer en je wordt ook nog teruggebracht naar het vertrekpunt.
 • Meestal mooi weer.
 • Een vriendelijke ontvangst bij Kafarnaüm met koffie.
 • Een mogelijkheid om over je gelopen reis naar Santiago te praten of als je nog niet naar Santiago bent gegaan, of niet van plan bent te gaan, er iets over te horen.

Spreekt dit jou aan of wil je er wat meer informatie over stuur ons dan een mailtje: pelgrimerenvoordejeugd@pelgrimshoevekafarnaum.nl