► Proeven van het pelgrimeren

Wilt u uw tocht van tevoren uitproberen? Klopt alles? Werkt alles? Ben ik niet te zwaar beladen? Mis ik iets essentieels? Hoe is mijn conditie? Kan ik alvast een klein beetje van de sfeer opsnuiven?
Of wilt u juist ná uw tocht opnieuw die sfeer proeven?

Pelgrimshoeve Kafarnaüm biedt daartoe de volgende mogelijkheden:

 • Wandelweekend:
  6/7 oktober 2018 en 13/14 april 2019
 • Midwinterwandeling
  vrijdag 29 december 2018
 • Fiets 3-daagse
  5-6-7  april 2019 en 20-21-22 september 2019
 • Ontmoetingsdag
 • Mini Monastica
  Een 2-daagse voettocht over een stukje van de Via Monastica. Deze tocht kan op elke gewenste datum gelopen worden.

[read more=”Lees verder” less=”Sluiten”]

Zowel de etappe vóór als ná Vessem behoren tot de mooiste en interessantste van de hele route. Het zijn twee ideale trainingstrajecten voor de Camino.

U begint in het gezellige hart van Oirschot, een beschermd dorpsgezicht. Al gauw komt u langs de Heilige Eik, een idyllisch gelegen Mariakapel, onder hoog geboomte, aan de oevers van een riviertje. Even een kaarsje opsteken? Een ogenblikje rusten en genieten van het moment? Een praatje met andere mensen die daar vast en zeker ook zijn? Op landgoed Baest volgt u een kronkelende beek door de bossen. En in natuurgebied De Landschotse Heide maakt u voor het eerst kennis met het oorspronkelijke Kempische landschap met heidevlaktes en vennen. Zo bereikt u na ruim 19 km Vessem. Daar slaapt u bij ons, in een echte pelgrimsherberg.

De volgende dag volgt u de oevers van de Kleine Beerze naar het zuiden. Verderop doorkruist u de Cartierheide, ook weer zo’n authentiek stuk Kempen. De grensstreek kenmerkt zich door uitgestrekte bossen. De tweede dagtocht eindigt na 24 km bij de Belgische abdij van Postel. Dat is ook weer zo’n speciale plek om, als u dat wenst, het spirituele aspect van de tocht aan bod te laten komen. U kunt in het klooster slapen.

Uiteraard kun je deze wandeltocht ook gebruiken om, eenmaal weer thuis, het pelgrimsgevoel nog eens op te halen. Om weer even de sfeer in te ademen.

Logistiek
U reist op eigen gelegenheid naar Oirschot, per auto of per openbaar vervoer. Of wij brengen u daar naartoe vanuit Vessem, als u de nacht daarvoor ook al bij ons wilt slapen. Na afloop wordt u door ons in Postel opgehaald. Wij brengen u terug naar uw auto of naar een geschikt busstation aan de Nederlandse kant van de grens. Deze transportservice is gratis, maar een vergoeding voor de onkosten wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. (Denkt u er aan dat de chauffeur ook weer terug moet?)

Routebeschrijving Oirschot-Postel: Klik hier voor download pdf-bestand.

Overnachting in abdij van Postel
Voor beschikbaarheid en reservering neemt u contact op met:

Gastenpater Benny Berrens
00 32 476 473519
gastenkwartier@abdijpostel.be

Aanmelden voor transport via tabje: ‘Aanmeldformulieren’ in de menubalk.

Aanmelden voor de overnachting(en) op Kafarnaüm: klik hier

[/read]