► Routes door Vessem

Vessem ligt op het kruispunt van het Pelgrimspad (richting Santiago, Assisi en Rome) en het Peerkepad (van Wittem naar Tilburg). Bovendien splitst daar de Via Monastica zich af. Deze interessante route dwars door België sluit in Noord-Frankrijk aan op de Franse paden naar Santiago de Compostela en richting Italië. Het is de kortste weg naar Santiago.

[read more=”Lees verder” less=”Sluiten”]

Het Pelgrimspad

Deze route loopt van Amsterdam naar Visé in Noord-België, net boven Luik. Vandaar is er aansluiting op vervolgroutes naar Santiago of Rome. De officiële benamingen zijn LAW 7-1 (Amsterdam-Den Bosch) en LAW 7-2 (Den Bosch-Vessem-Visé). Zowel op internet als in twee boekjes worden deze routes en de overnachtingsmogelijkheden uitvoerig beschreven
Zie www.wandelnet.nl/pelgrimspad en Jacobswegen in Nederland. Voor leden te bestellen via www.santiago.nl – winkel.

 

 

 

De Via Monastica, de kloosterroute

Deze route start in Den Bosch en is tot Vessem gelijk aan de LAW 7-2. Vanaf daar gaat het pad in zuidelijke richting verder langs de norbertijnen abdijen Postel, Tongerlo, Averbode en Leffe. Die kloosters boden al in de Middeleeuwen gastvrijheid aan pelgrims. Eindpunt is Rocroi in Noord-Frankrijk, de startplaats van Franse pelgrimsroutes richting Reims en Vézelay en uiteindelijk Santiago, Lourdes of Rome.

De gids is uitgebracht door het Vlaams Genootschap van St. Jacob, ook te bestellen via www.santiago.nl – winkel.

 

Het Peerkepad, de sporen van Peerke Donders

Het Peerkepad is een wandelroute tussen het Limburgse dorpje Wittem en de stad Tilburg. Het 160 km lange pad voert door de verrassend mooie bos- en weidegebieden van de Brabantse en Belgisch-Limburgse Kempen, door de Maasvallei en het Limburgse Heuvelland. De route kan zowel noord- als zuidwaarts bewandeld worden en is verdeeld in zeven etappes. Onze pelgrimshoeve ligt op die route en wordt gebruikt als overnachtingsplek.
Zie www.peerkepad.nl

[/read]