Mini-pelgrimage rondom Vessem

Nu de Pelgrimshoeve na de corona-sluiting weer open is, bestaat de mogelijkheid ook weer om 4 dagen op de Hoeve te verblijven en de omgeving te verkennen. In 2019 is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom Vessem. In 2020 is de route herzien en opnieuw beschreven. Er zijn 4 wandelingen uitgezet van 15 tot 25 km: de Merenroute (richting Wintelre), de Heideroute (richting Middelbeers), de Stroom- en Bosroute (richting Duizel/Knegsel) en de Verstillingsroute (richting Netersel).

Wandelaars worden uitgenodigd om, individueel of in kleine groepjes, voor 4 dagen naar Vessem te komen. Men kan 3 of meer nachten van dinsdag t/m zondag op de gebruikelijke voorwaarden op de Pelgrimshoeve verblijven, het boekje kopen bij de gastmensen en aan de wandel gaan. We hebben het een mini-pelgrimage genoemd, omdat men zich 4 dagen kan terugtrekken uit de hectiek van het dagelijks leven op een plek die uitnodigt om tot innerlijke rust te komen.

Door te lopen ontmoet ik je elke keer opnieuw, mijn beste reisgenoot”,

R. Tagore.

De wandelingen staan uitgebreid beschreven in het boekje en daarnaast is veel informatie toegevoegd over de streek waar je doorheen loopt: de natuur en cultuur van het land van de acht zaligheden. Ook zijn er vragen opgenomen, waarmee de wandelaar zijn/haar mini-pelgrimage verdieping kan geven.

Meer informatie vind u HIER

 

Kafarnaüm weer open.

 
De pelgrimshoeve is vanaf dinsdag 25 mei weer open  voor overnachtingen.
 
Met ingang van  5 juni  gaan we ook weer maaltijden aanbieden op de Pelgrimshoeve.
U kunt dan bij ons terecht voor overnachtingen, ontbijt, lunches en maaltijden.
 
Er wordt zoveel mogelijk buiten geserveerd als het weer dit toelaat.
We beschikken daarvoor over diverse terrassen en een mooie tuin. 
 
Alles met inachtneming van de corona richtlijnen.

Infocentrum weer geopend

Ook het infocentrum van het Genootschap van Sint Jacob is weer geopend.

Vanaf 8 mei iedere 2e en 4e zaterdag van de maand van 11 u -15 u.

Vooraf aanmelden via e-mail Informanten.vessem@santiago.nl is noodzakelijk.

klik HIER voor meer informatie.

Caminopodcast

Niko van Hagen is één van de vele vrijwilligers van Kafarnaüm, hij is oa. webredacteur en samensteller van de nieuwsbrief.
Johanna Kroon heeft Niko geïnterviewd voor haar serie podcasts op Camino NL: verhalen van pelgrims die te voet over Europese pelgrimswegen zijn gegaan. Inmiddels is ook Broeder Fons door Johanna geïnterviewd en is zijn verhaal ook gepubliceerd
Luister mee via deze link.